+32 497 06 57 20 [email protected]

Over Ons

OVER ONS

Hoe het begon? Hallo, mijn naam is Ben, ik ben de oprichter van Puffin distillery en wanneer ik niet ondersteboven aan een boom hang, probeer ik iets nieuws te creëren. Voordat ik mijn eigen distillery begon, deed ik veel verschillende dingen. Op een dag las ik een artikel over het destilleren van premium gin, dus dacht ik: “waarom niet proberen?”. Hoe meer ik wilde weten, hoe meer ik aangetrokken werd door het flessenontwerp en de eindeloze mogelijkheden van het maken van gin, dus zocht ik een distilleerder die me kon helpen, en vanaf dat moment liep alles uit de hand.

Ben Van Looy , founder of Puffin distillery

Ik wilde een wereld van Puffin creëren, een wereld van plezier en liefde met aantrekkelijke en hoogwaardige gins. Dus als ik een gin wilde distilleren, moest het van premium kwaliteit zijn en meer zijn dan alleen een lekkere gin om met vrienden en familie te drinken. Het kostte veel tijd en moeite om een perfecte smaak, een mooie balans en een subliem ontwerp te creëren. En tot op heden zijn we nog steeds aan het veranderen, proberen en dromen van nieuwe dingen om te maken.

Smaak van authenticiteit Authenticiteit is belangrijk, dus voor mijn eerste gin, Puffin gold, wilde ik werken met smaken die me terugbrachten naar mijn kindertijd. Specifieker gezegd wilde ik een gin creëren met ingrediënten die me weer verbonden met mijn grootouders. Zo lang als ik me kan herinneren, waren ze aan het tuinieren, de meest ongelooflijke aardbeien, frambozen en rabarber oogstend. Ik wist meteen dat die smaken centraal moesten staan in mijn eerste gin, Puffin gold.

Omdat ze niet gemakkelijk te combineren zijn, zoet, zuur en de bitterheid van gin, hebben we veel geëxperimenteerd. Met de kennis van de distilleerderij, wat goed advies van een vriend/chef en veel vastberadenheid slaagden we erin de perfecte harmonie te creëren. Puffin gold was geboren. Deze perfecte balans maakt onze Puffin gold zeer smaakvol, anders maar niet zoet of gekleurd. Een perfecte premium Belgische gin om het leven te vieren met vrienden en familie. Proost!

Toen ik eindelijk mijn eerste gin-recept had, had ik nog steeds een naam nodig voor mijn toekomstige merk. Als reiziger die van vogels houdt, zocht ik naar een vogel die perfect in mijn manier van leven paste. Het moest anders zijn, mensen aan het lachen maken, veel loyaliteit dragen, maar vooral avontuurlijk en vastberaden zijn. Het werd PUFFIN!

Als de clown van de zee, kleurrijk en speels, waren ze de perfecte ambassadeurs voor het merk. En naarmate we als merk groeien, creëren we nieuwe drankjes, altijd authentiek, anders en leuk. Zo hoort het leven te zijn! Dat is onze wereld, de wereld van Puffin!!